Over_studio_picot@2x.png

WIJ ZIJN STUDIO PICOT

Studio Picot, opgericht in november 2019, is een creatieve studio gevestigd in het hart van de Bollenstreek, Lisse. Door middel van eigentijds design, grafische vormgeving en illustratie is het onze intentie om het verhaal te vertellen van jouw bedrijf, merk of product

DUN_portret_109.jpg
arrow-element@2x.png
"Het gevoel om iets te bedenken, dat te ontwerpen en vorm te geven. Om het uiteindelijk te voelen en te zien. De structuur, de look & feel, de afwerking. Dat geeft voldoening."

Wilco Hoekman

Zijn creatieve reis begint al als kleine jongen als hij strips tekent en zijn schoolschriften volzet met schetsjes en tekeningen. Na de middelbare school is Wilco op het Grafisch Lyceum Amsterdam de richting visualiseren gaan volgen. Zijn ontwerpvaardigheden heeft hij daarna verder ontwikkeld bij een tweetal communicatiebureau's die respectievelijk gespecialiseerd zijn in retail- en vastgoedcommunicatie. Tussendoor heeft hij een avondopleiding gedaan tot Art Director. In 2019 nam hij de stap om samen met Gert Baaij een eigen ontwerp- en illustratiestudio te beginnen. Binnen Studio Picot komen alle uitingen van zijn hand. Bescheiden als hij is, stiekem is hij best trots op zijn veelzijdigheid in design en illustratie. Eigenlijk kan je met Wilco alle kanten op, maar tegelijkertijd drukt hij wel subtiel zijn eigen stempel op het eindresultaat.